13 mars 2022
13:00

IK Sturehov

Referat: Djurgårdens IF Damj - IK Sturehov

På ett soligt Grimsta gästades vi av IK Sturehov från Örebro. Det var en mycket jämn och välspelad match i högt tempo där de båda lagen hade ungefär halva matchen var. Vi inledde piggt med ett snabbt offensivt passningsspel och skapade flera riktigt vassa chanser under de inledande tjugo minuterna. Motståndarnas mycket duktiga målvakt (F07!) var helt strålande och stod för flera fenomenala och matchavgörande räddningar när vi lyckades spela oss igenom. Det gav naturligtvis Sturehov bäde självförtroende och energi. De började ta för sig mer och mer och hotade oss med sina snabba omställningar där de sökte sina snabba forwards med lite längre passningar i djupled. Tack vare vår vakna och snabba backlinje tillsammans med Felicias duktiga målvaktsspel inte minst med fötterna kunde vi avvärja motståndarnas försök effektivt. Andra halvlek påminde spelmässigt om första och de båda lagen turades om att hålla i taktpinnen. Matchen slutar 0-0. Extra kul att få se Felicia och Lily som provtränat med oss en tid i blårandigt matchställ. De gjorde båda mycket fina insatser på mittfältet respektive backlinjen och vi är mycket glada över att få hälsa dem varmt välkomna till laget. Stort tack till Sturehovs trevliga spelare och ledare för en tuff och jämn match!